Smaksatt socker

Smaksatt socker är så gott och förhöjer smaken av bären, citrusfrukterna och kryddorna. Gör ditt egna smaksatta socker och dekorera tårtan eller desserten.

1 burk

30 min + ugnstid

Betyg (0 st)

Ingredienser

300 g valfria bär
skalet från 3 ekologiska citroner eller 4 ekologiska lime
1/2 kruka mynta, citronmeliss, basilika eller oxalis
4-5 dl Dansukker Strösocker eller Rörsocker Strö

Instruktioner

Sätt ugnen på 50°C. Skär de bär som är lite större på mitten och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Låt stå i ugnen i minst 5 timmar och stäng sedan av och låt bären stå över natten.

Klipp, skär eller smula bären och blanda med socker.

Vill du använda citrusskal eller kryddor, riv skalet från citrusfrukten eller hacka kryddorna och lägg i en mortel tillsammans med sockret och mortla ihop.

Hållbarhet, blir hårt efter ca en vecka men går då att mortla eller dela med händerna. Förvara i väl rengjord burk, torr och tätt sluten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.