Ingredienser
Pepparkaksdeg
200 g smör
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
ca 8 dl vetemjöl
Montering
3 dl smält Dansukker Strösocker
Kristyr till dekoration
1 äggvita
2 krm ättiksprit
4 dl Dansukker Florsocker
Instruktioner
Smält smör tillsammans med socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägg.
Lös bikarbonat i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna.
Tillsätt vetemjöl och arbeta samman degen. Låt vila över natten.
Sätt ugnen på 175 °C och ta ut degen från kylen en stund innan du ska kavla den.
Kavla ut degen cirka 3 mm tjock på bakplåtspapper. Stansa eller skär ut till önskad form och ta bort överflödig deg.
Ladda ned mall till lykta »
Ladda ned mall till minihus »
Grädda mitt i ugnen i 5–7 minuter. Skär kanterna raka om det behövs. Låt kallna.
Smält socker i en kastrull på spisen och sätt ihop lyktorna/småhusen, var försiktig då det är lätt att bränna sig. Låt stå för att stelna.
Gör under tiden kristyren till dekorationen. Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet med elvisp. Fyll en spritspåse och dekorera.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.