Pepparkaksparfait med lingon

Denna pepparkaksparfait med lingon är ett mycket gott sätt att avsluta julmiddagen på. Pepparkaksparfaiten får härligt friska inslag av lingonen och går dessutom utmärkt att förbereda i god tid innan.

8 portioner

PT55M

1 timme + 4 timmar i frys

Betyg (34 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Karamellsås

Pepparkaksparfait
6 äggulor
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
6 dl vispgrädde
150 g (1 pkt) pepparkakor

Garnering
50 g lingon

Instruktioner

Gör karamellsåsen och låt den svalna.

Gör parfaiten enligt grundreceptet. Vispa äggulor, socker och glykossirap poröst. Vispa grädden i en annan skål. Blanda äggsmeten och grädden.

Mixa pepparkakorna och lägg ett lager i botten av en plastfolieklädd brödform. Häll på ett lager parfait och ringla över karamellsås. Rör lite så att det blir spår av karamellsås i parfaiten. Upprepa och toppa slutligen med pepparkakssmulor.

Frys i 4-5 timmar. Ta ut från frysen ca 20 minuter innan servering och toppa med lingon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.