Pepparkaksparfait med lingon

Pepparkaksparfait med lingon

8 portioner 1 timme + 4 timmar i frys
Denna pepparkaksparfait med lingon är ett mycket gott sätt att avsluta julmiddagen på. Pepparkaksparfaiten får härligt friska inslag av lingonen och går dessutom utmärkt att förbereda i god tid innan.
Pepparkaksparfait med lingon
Betyg (33st)

Ingredienser

Pepparkaksparfait

  • 6 äggulor
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 6 dl vispgrädde
  • 150 g (1 pkt) pepparkakor

Garnering

  • 50 g lingon

Gör karamellsåsen och låt den svalna.

Gör parfaiten enligt grundreceptet. Vispa äggulor, socker och glykossirap poröst. Vispa grädden i en annan skål. Blanda äggsmeten och grädden.

Mixa pepparkakorna och lägg ett lager i botten av en plastfolieklädd brödform. Häll på ett lager parfait och ringla över karamellsås. Rör lite så att det blir spår av karamellsås i parfaiten. Upprepa och toppa slutligen med pepparkakssmulor.

Frys i 4-5 timmar. Ta ut från frysen ca 20 minuter innan servering och toppa med lingon.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;