Ingredienser
Glass
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap
Smaksättning
75 g hackad mörk choklad, eller
150 g jordnötssmör + 75 g hackad mörk
choklad
Tillbehör
pepparkakor
Instruktioner
Vispa samman äggulor och sirap. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen.
Sila genom en finmaskig sil och tillsätt valfri smaksättning men vänta med den hackade chokladen tills smeten svalnat helt.
Använd en form, ca 15x20 cm vid frysning av glassen. Vid användning av glassmaskin, kör smeten och häll sedan över den i formen och platta ut. Glassen ska vara ca 1,5 cm tjock. Utan glassmaskin, häll smeten direkt i formen och ställ in i frysen i minst 5 timmar. Rör om då och då.
När glassen stelnat, stansa ut runda glassar som läggs mellan två pepparkakor och servera.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.