Pepparkakssandwich

Pepparkakssandwich med läcker glassfyllning. Smaksätt din glass med hackad mörk choklad och jordnötssmör och lägg mellan två pepparkakor.

ca 6 stycken

45 minuter + 5 timmar frystid

Betyg (2 st)

Ingredienser

Glass
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap

Smaksättning
75 g hackad mörk choklad, eller
150 g jordnötssmör + 75 g hackad mörk
choklad

Tillbehör
pepparkakor

Instruktioner

Vispa samman äggulor och sirap. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen.

Sila genom en finmaskig sil och tillsätt valfri smaksättning men vänta med den hackade chokladen tills smeten svalnat helt.

Använd en form, ca 15x20 cm vid frysning av glassen. Vid användning av glassmaskin, kör smeten och häll sedan över den i formen och platta ut. Glassen ska vara ca 1,5 cm tjock. Utan glassmaskin, häll smeten direkt i formen och ställ in i frysen i minst 5 timmar. Rör om då och då.

När glassen stelnat, stansa ut runda glassar som läggs mellan två pepparkakor och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.