Pepparkakssandwich - Recept

Pepparkakssandwich

ca 6 stycken 45 minuter + 5 timmar frystid
Pepparkakssandwich med läcker glassfyllning. Smaksätt din glass med hackad mörk choklad och jordnötssmör och lägg mellan två pepparkakor.
Pepparkakssandwich
Betyg (0st)

Ingredienser

    Glass

    • 4 äggulor
    • 1/2 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
    • 2 dl mjölk
    • 1 1/2 dl vispgrädde
    • 1 dl Dansukker Glykossirap

    Smaksättning

    • 75 g hackad mörk choklad, eller
    • 150 g jordnötssmör + 75 g hackad mörk
    • choklad

    Tillbehör

    Vispa samman äggulor och sirap. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen.

    Sila genom en finmaskig sil och tillsätt valfri smaksättning men vänta med den hackade chokladen tills smeten svalnat helt.

    Använd en form, ca 15x20 cm vid frysning av glassen. Vid användning av glassmaskin, kör smeten och häll sedan över den i formen och platta ut. Glassen ska vara ca 1,5 cm tjock. Utan glassmaskin, häll smeten direkt i formen och ställ in i frysen i minst 5 timmar. Rör om då och då.

    När glassen stelnat, stansa ut runda glassar som läggs mellan två pepparkakor och servera.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;