Pepparkakstårta

12 bitar ca 2 tim.
Pepparkakstårta är ett roligt pyssel i juletid, och dessutom väldigt gott. Denna pepparkakstårta innehåller både hallonpannacotta, kolafrosting, mjuk pepparkaka och pepparkakshus till dekoration. Toppa gärna tårtan med lingon.
Pepparkakstårta
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Uppvispad hallonpannacotta

    • 100 g hallon
    • 2 dl vispgrädde
    • 2/3 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Mjuk pepparkaka

    • 3 ägg
    • 2 dl Dansukker Farinsocker
    • 1 1/2 dl rapsolja
    • 2 1/4 dl vetemjöl
    • 1 1/2 tsk kanel, malen
    • 2 krm ingefära, malen
    • 2 krm kryddnejlika, malen
    • 1/2 tsk bikarbonat
    • 1/2 tsk salt

    Kolafrosting

    • 200 g smetana
    • 2-3 msk dulce de leche
    • 1 msk Dansukker Florsocker

    Dekoration

    Förbered pannacottan. Värm upp hallon och passera genom en finmaskig sil, spara saften. Koka grädde och gelésocker i 2-3 min.

    Tillsätt saften och koka 1-2 min. Låt svalna och plasta pannacottan. Ställ i kylen över natten.

    Gör den mjuka pepparkakan och sätt ugnen på 175°C. Vispa ihop ägg och socker poröst. Rör ner oljan. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.

    Olja in en springform, 18 cm och häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Låt svalna lite och vänd sedan över kakan på galler, täck med bakduk.

    Vispa upp pannacottan. Skär kakan till tre bottnar, lägg den understa på ett tårtfat och bred över ett lager pannacotta. Lägg på nästa botten och ett lager pannacotta. Lägg på sista botten.

    Vispa ingredienserna till kolafrostingen och lägg i en spritspåse. Bred ett tunt lager runt tårtan och sätt fast pepparkakorna. Toppa med frosting och lingon.

    Tips på dekoration. Gör dina egna pepparkakor (Ladda ner mallar) eller köp och pynta med glasyr.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker