Pistagekola - Recept

Pistagekola

ca 45 stycken 45 min
Pistagekola kan vara julens absolut godast godis. Smaksätt din kola med pistagenötter och få en seg kola med crunch av nötterna.
Pistagekola
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 1/2 dl Dansukker EKO Socker
  • 1 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
  • 2 msk Dansukker Glykossirap
  • 50 g pistagenötter

Blanda samtliga ingredienser förutom pistagenötter i en tjockbottnad kastrull och koka tills smeten är 125 °C, eller gör ett kulprov.

Hacka under tiden pistagenötterna och häll ner i kolasmeten när den nått rätt temperatur. Pensla en form, ca 18x25 cm med olja och häll i kolasmeten. Låt stå ett dygn. Skär kolan i bitar och slå in i smörgåspapper eller cellofan.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;