Ingredienser
Vetedeg
25 g jäst för söta degar
2 dl mjölk, rumstempererat
3/4 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk kardemumma
75 g smör, rumstempererat
1 ägg
ca 7 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
Pensling
ägg + lite vatten +lite salt
Pistagefyllning
2 dl osaltade pistagenötter, utan skal
1 sötmandel, med eller utan skal
2 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
Garnering
1 dl osaltade pistagenötter, utan skal
5 dl vispgrädde
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Smula jäst i en skål. Häll på mjölk och rör tills den löst sig. Blanda i sirap, kardemumma, smör, ägg och nästan allt vetemjöl.
Arbeta därefter in mjölet till degen släpper skålens kanter, cirka 10 minuter. Tillsätt saltet mot slutet. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela i cirka 20 bitar som rullas till bullar. Lägg på plåt och låt jäsa under duk i ca 1 timme. Sätt ugnen på 200-225 °C.
Pensla med uppvispat ägg, vatten och salt men om du inte vill ha fläckiga bullar kan du låta bli att pensla med uppvispat ägg.
Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Gör pistagefyllningen. Mixa pistagenötter och mandel i en matberedare. Tillsätt florsocker, äggvita och mixa till en massa. Lägg i en spritspåse. Grovhacka pistagenötter att doppa i.
Vispa grädde och skär av ett lock från bullarna. Spritsa pistagefyllning på nederdelen och doppa i de grovhackade pistagenötterna. Spritsa sedan över grädde och lägg på locken. Pudra över florsocker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!