Portvins-värmare

Värmande och kryddigt portvin med kanel, kardemumma, nejlika och konjak.

6 glas

Betyg (5 st)

Ingredienser

150 g russin
1 dl kokande vatten
saft och skal från 1 apelsin, gärna obesprutad
1 kanelstång
5 kryddnejlikor
6 kardemummakärnor
4 dl portvin
2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl konjak

Instruktioner

Häll det kokande vattnet över russinen och låt stå i 5 minuter. Sila bort vattnet. Blanda apelsin, kanel, kryddnejlikor, kardemumma, portvin och sirap i en gryta och värm under lock ett par minuter. Tillsätt konjaken. Sila. Blanda i russinen och värm på drycken, koka inte. Servera genast.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.