Ingredienser
150 g russin
1 dl kokande vatten
saft och skal från 1 apelsin, gärna obesprutad
1 kanelstång
5 kryddnejlikor
6 kardemummakärnor
4 dl portvin
2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl konjak
Instruktioner
Häll det kokande vattnet över russinen och låt stå i 5 minuter. Sila bort vattnet. Blanda apelsin, kanel, kryddnejlikor, kardemumma, portvin och sirap i en gryta och värm under lock ett par minuter. Tillsätt konjaken. Sila. Blanda i russinen och värm på drycken, koka inte. Servera genast.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.