Pumpa carpaccio

Lyxig pumpa carpaccio. Tunt skivad pumpa kokt i smakrik lag med ingefära, rörsocker och oregano. Toppa din vegetariska carpaccio med fetaost och nötter.

4 pers

Betyg (8 st)

Ingredienser

400 g skalat, urkärnat pumpakött
50 g smör eller margarin
3/4 dl vatten
3/4 dl vitvinsvinäger
3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 msk riven, färsk ingefära
2 kvistar oregano
200 g fetaost
50 g hasselnötskärnor

Instruktioner

Skär pumpan i tunna skivor. Smält matfettet i en stekpanna. Lägg i vatten, vinäger, socker, ingefära och oregano. Koka pumpaskivorna nätt och jämt mjuka i lagen. Lägg upp på fyra tallrikar. Hacka nötterna och rosta hacket i en torr stekpanna. Fördela nötterna över pumpaskivorna och smula fetaosten över. Droppa över litet av lagen. Servera med en bit bröd t ex skelettbullarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.