Pumpa carpaccio

Lyxig pumpa carpaccio. Tunt skivad pumpa kokt i smakrik lag med ingefära, rörsocker och oregano. Toppa din vegetariska carpaccio med fetaost och nötter.

4 pers

Betyg (2 st)

Ingredienser

400 g skalat, urkärnat pumpakött
50 g smör eller margarin
3/4 dl vatten
3/4 dl vitvinsvinäger
3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 msk riven, färsk ingefära
2 kvistar oregano
200 g fetaost
50 g hasselnötskärnor

Instruktioner

Skär pumpan i tunna skivor. Smält matfettet i en stekpanna. Lägg i vatten, vinäger, socker, ingefära och oregano. Koka pumpaskivorna nätt och jämt mjuka i lagen. Lägg upp på fyra tallrikar. Hacka nötterna och rosta hacket i en torr stekpanna. Fördela nötterna över pumpaskivorna och smula fetaosten över. Droppa över litet av lagen. Servera med en bit bröd t ex skelettbullarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.