Pumpapaj

ca 12 port

Betyg (10 st)

Ingredienser

Deg
150 g smör, rumstempererat
5 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Florsocker
1 ägg
smör till formen

Fyllning
200 g tärnat pumpakött
1 1/4 dl grädde
3/4 dl Dansukker Rörsocker
1 ägg
1 äggula
1/4 tsk kanel
1/4 tsk ingefära

Instruktioner

Blanda snabbt samman alla ingredienser till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i en timme. Smörj en avlång pajform ca 13x36 cm.

Lägg pumpaköttet tillsammans med 1 dl vatten i en kastrull och sjud under lock i ca 15 minuter. Häll upp i en sil och låt rinna av väl.

Mixa eller mosa pumpaköttet. Blanda grädde, rörsocker, ägg, kanel och ingefära i pumpaköttet.

Kavla ut degen mellan plastfilm. Lägg över degplattan i pajformen och tryck till den. Skär till kanten så den blir jämn. Nagga med en gaffel.

Häll fyllningen i skalet och grädda pumpapajen mitt i ugnen i 200° i ca 1 timme.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.