Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Florsocker
125 g smör
1/2 tsk stött kardemumma
1 äggula
Pumpafyllning
300 g butternutpumpa (utan skal)
2 ägg
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk kanel, malen
1 tsk ingefära, malen
1 nypa salt
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Garnering
vispgrädde
Instruktioner
Börja med pajdegen. Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna till en pajdeg.
Kavla ut degen och lägg i en pajform, helst med löstagbara kanter, ca 24 i diameter. Skär bort överflödig pajdeg och ställ i kylen minst 30 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.
Skala och kärna ur pumpan. Skär till mindre bitar lägg i en kastrull med vatten som täcker pumpan. Koka ca 5 min, tills pumpan mjuknat.
Sila bort vattnet och mixa pumpan till en slät puré. Låt svalna lite och tillsätt sedan 1 ägg i taget under konstant omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en jämn smet.
Nagga botten av pajskalet och häll i pumpafyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.
Låt pajen vila i kylen någon timme innan du toppar med vispad grädde.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!