Råttor

Dessa små, söta bakverk i form av råttor är roliga godsaker till Halloween. Gör råttornas ögon av lite glasyr och tryck fast en bit kolasnöre till svans.

cirka 25 stycken

Betyg (41 st)

Ingredienser

50 g jäst
3 dl kaffegrädde
3/4 dl Dansukker Strösocker
2 krm salt
2 ägg
75 g rumstempererat smör eller margarin
cirka 12 dl vetemjöl
50 halva mandlar

Instruktioner

Smula jästen i en skål och rör ut den i lite av grädden. Tillsätt därefter resten av grädden och de övriga ingredienserna. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och forma till en rulle som skärs i 25 bitar. Forma varje degbit till en råtta (droppe) som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Tryck fast två mandlar som öron i varje råtta. Baka mitt i ugnen i 225 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna under bakduk på galler. Gör ögon av lite glasyr och tryck fast en bit godissnöre till svans.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.