Rabarberkräm med havrecrumble

- Recept Linn Utbult
Rabarberkräm med Wallys havresmul! Smakminnen från barndomen, nygjord rabarberkräm med kall mjölk var ju så gott som barn! Ja som vuxen med kan jag meddela, här med ett härligt havresmul!

Betyg (67 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rabarberkräm
750g rabarber
4 dl vatten, 400g
1 1/2 dl Dansukker strösocker, 135g
1 tsk Dansukker vaniljsocker
1 msk färskpressad citronjuice
2-3 msk potatismjöl, beroende på hur krämig du vill ha den
Lite kallt vatten till redning

Havrecrumble
1 dl vetemjöl, 60g
1 dl havregryn, 40g
1 dl Dansukker ljust muscovadosocker, 80 g
75g rumsvarmt smör
1-2 rejäla nypor salt
50g hackad vit choklad

Instruktioner

Börja med ditt havrecrumble, sätt ugnen på 175 grader varmluft. Häll alla ingredienser i en bunke och blanda snabbt ihop till en jämn deg. Smula ut över en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna och smula sönder.

Koka upp vatten, vaniljsocker och strösocker i en kastrull. Skiva rabarbern med skal om det inte är för tjockt annars skala den. Ca 1-2 cm tjocka skivor blir bra, häll ner rabarbern i vattnet och låt koka på mellanvärme i ca 4 minuter. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen, låt krämen koka försiktigt i ca 2 minuter till. Låt svalna eller kyl ner krämen.

Det är alltid gott att servera krämen med kall mjölk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?