Rabarberkräm med havrecrumble - Recept

Rabarberkräm med havrecrumble

Rabarberkräm med Wallys havresmul! Smakminnen från barndomen, nygjord rabarberkräm med kall mjölk var ju så gott som barn! Ja som vuxen med kan jag meddela, här med ett härligt havresmul!
- Recept Linn Utbult
Rabarberkräm med havrecrumble
Betyg (59st)

Ingredienser

    Rabarberkräm

    • 750g rabarber
    • 4 dl vatten, 400g
    • 1 1/2 dl Dansukker strösocker, 135g
    • 1 tsk Dansukker vaniljsocker
    • 1 msk färskpressad citronjuice
    • 2-3 msk potatismjöl, beroende på hur krämig du vill ha den
    • Lite kallt vatten till redning

    Havrecrumble

    • 1 dl vetemjöl, 60g
    • 1 dl havregryn, 40g
    • 1 dl Dansukker ljust muscovadosocker, 80 g
    • 75g rumsvarmt smör
    • 1-2 rejäla nypor salt
    • 50g hackad vit choklad

    Börja med ditt havrecrumble, sätt ugnen på 175 grader varmluft. Häll alla ingredienser i en bunke och blanda snabbt ihop till en jämn deg. Smula ut över en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna och smula sönder.

    Koka upp vatten, vaniljsocker och strösocker i en kastrull. Skiva rabarbern med skal om det inte är för tjockt annars skala den. Ca 1-2 cm tjocka skivor blir bra, häll ner rabarbern i vattnet och låt koka på mellanvärme i ca 4 minuter. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen, låt krämen koka försiktigt i ca 2 minuter till. Låt svalna eller kyl ner krämen.

    Det är alltid gott att servera krämen med kall mjölk.


    ;