Rabarberpaj i glas

- Recept köket.se
Vad är godare än sötsyrlig rabarber som avslut på en utomhusmiddag? Ihop med jordgubbar, hemgjord vaniljkräm och pajsmul är det en fullpott.

4 portioner

PT25M

30 min

Betyg (5 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pajsmul
3/4 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
25 g mandelspån
1/2 krm salt
50 g smör, kallt

Vaniljkräm
2 1/2 dl mjölk
1 krm Dansukker Vaniljsocker
3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl majsstärkelse
3 äggulor
50 g smör, rumstempererat

Rabarber- och jordgubbskompott
300 g rabarber
100 g jordgubbar
3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl vatten
1 msk majsstärkelse

Garnering
1/4 dl Dansukker Florsocker
1 kruka mynta

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.

Blanda samman alla ingredienser till en smulig deg. Fördela smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 5–10 minuter. Låt svalna.

Gör vaniljkrämen. Koka upp mjölk och vaniljsocker i en kastrull.

Vispa samman strösocker, majsstärkelse, äggulor och häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om. Sänk värmen och fortsätt röra tills att det blivit till en tjock kräm.

Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör om och häll över i en skål. Låt svalna i kylen.

Gör sedan rabarber- och jordgubbskompotten. Skölj, skala och skiva rabarbern. Snoppa och dela jordgubbarna på hälften.

Koka rabarber och jordgubbar ihop med vaniljsocker, strösocker, vatten och majsstärkelse ca 5 minuter eller tills de mjuknat och vätskan kokat bort. Låt svalna. 

Häll rabarber- och jordgubbskompott i botten av 4 glas. Toppa med vaniljkräm, pajsmulor, florsocker och mynta.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?