Rabarberpaj med vaniljkräm

En smarrig rabarberpaj med krämig vanilj. En paj som innehåller allt man kan önska, spröd mördeg, syrliga rabarber och en len vaniljkräm. Servera och njut!

12 portioner

PT1H

1 timme och 10 minuter

Betyg (77 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pajdeg
125 g smör
1 dl Dansukker Florsocker
3 1/3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 äggula
Vaniljkräm
1 vaniljstång
1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3 ägg
3 dl gräddfil
Montering
ca 600 g rabarber
Garnering
20 g hackade pistagenötter eller,
20 g mandelspån

 

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.

Arbeta ihop ingredienser till pajdegen snabbt. Tillsätt 1-2 msk kallt vatten om det behövs. Kavla ut degen till en cirkel på ett mjölat bakbord, cirka 32 cm i diameter. 

Smörj rund springform, cirka 26 cm i diameter och lägg den utkavlade degen i formen. Stick degen med en gaffel några gånger och kyl i minst 30 minuter.

Förbered under tiden vaniljkrämen. Skär vaniljstången på mitten och skrapa ut vaniljfröna i en skål. Tillsätt strösocker, muscovadorörsocker och ägg och vispa poröst. Häll i gräddfilen och vispa till en jämn smet.

Ta ut pajdegen ur kylen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut formen och sänk temperatur till 180 ° C. 

Skölj och skär stjälkarna i bitar så att de passar bredvid varandra i formen. Häll vaniljkrämen i pajformen och lägg rabarberna på krämen bredvid varandra. 

Grädda i den varma ugnen i ytterligare 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna. Strö hackade pistagenötter eller mandelspån på rabarberpajen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.