Rabarberpaj med vaniljkräm

En smarrig rabarberpaj med krämig vanilj. En paj som innehåller allt man kan önska, spröd mördeg, syrliga rabarber och en len vaniljkräm. Servera och njut!

12 portioner

1 timme och 10 minuter

Betyg (17 st)

Ingredienser

Pajdeg
125 g smör
1 dl Dansukker Florsocker
3 1/3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 äggula
Vaniljkräm
1 vaniljstång
1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3 ägg
3 dl gräddfil
Montering
ca 600 g rabarber
Garnering
20 g hackade pistagenötter eller,
20 g mandelspån

 

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.

Arbeta ihop ingredienser till pajdegen snabbt. Tillsätt 1-2 msk kallt vatten om det behövs. Kavla ut degen till en cirkel på ett mjölat bakbord, cirka 32 cm i diameter. 

Smörj rund springform, cirka 26 cm i diameter och lägg den utkavlade degen i formen. Stick degen med en gaffel några gånger och kyl i minst 30 minuter.

Förbered under tiden vaniljkrämen. Skär vaniljstången på mitten och skrapa ut vaniljfröna i en skål. Tillsätt strösocker, muscovadorörsocker och ägg och vispa poröst. Häll i gräddfilen och vispa till en jämn smet.

Ta ut pajdegen ur kylen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut formen och sänk temperatur till 180 ° C. 

Skölj och skär stjälkarna i bitar så att de passar bredvid varandra i formen. Häll vaniljkrämen i pajformen och lägg rabarberna på krämen bredvid varandra. 

Grädda i den varma ugnen i ytterligare 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna. Strö hackade pistagenötter eller mandelspån på rabarberpajen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!