Rabarberpaj med vaniljkräm

En smarrig rabarberpaj med krämig vanilj. En paj som innehåller allt man kan önska, spröd mördeg, syrliga rabarber och en len vaniljkräm. Servera och njut!

12 portioner

PT1H

1 timme och 10 minuter

Betyg (77 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pajdeg
125 g smör
1 dl Dansukker Florsocker
3 1/3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 äggula
Vaniljkräm
1 vaniljstång
1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3 ägg
3 dl gräddfil
Montering
ca 600 g rabarber
Garnering
20 g hackade pistagenötter eller,
20 g mandelspån

 

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.

Arbeta ihop ingredienser till pajdegen snabbt. Tillsätt 1-2 msk kallt vatten om det behövs. Kavla ut degen till en cirkel på ett mjölat bakbord, cirka 32 cm i diameter. 

Smörj rund springform, cirka 26 cm i diameter och lägg den utkavlade degen i formen. Stick degen med en gaffel några gånger och kyl i minst 30 minuter.

Förbered under tiden vaniljkrämen. Skär vaniljstången på mitten och skrapa ut vaniljfröna i en skål. Tillsätt strösocker, muscovadorörsocker och ägg och vispa poröst. Häll i gräddfilen och vispa till en jämn smet.

Ta ut pajdegen ur kylen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut formen och sänk temperatur till 180 ° C. 

Skölj och skär stjälkarna i bitar så att de passar bredvid varandra i formen. Häll vaniljkrämen i pajformen och lägg rabarberna på krämen bredvid varandra. 

Grädda i den varma ugnen i ytterligare 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna. Strö hackade pistagenötter eller mandelspån på rabarberpajen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kolagrottor

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.