Radiokaka - Recept

Radiokaka

9 små formar eller 1 stor form 1 tim.
Radiokaka är en riktig klassiker som håller än idag. Förutom choklad innehåller vår variant av radiokakan också hackade mandlar och är perfekta godisbakverk att bjuda nära och kära på.
Radiokaka
Betyg (70st)

Ingredienser

    Brända mandlar

    • 250 g mandlar, oskalade
    • 2 3/4 dl Dansukker Strösocker
    • 3/4 dl vatten

    Chokladsmet

    • 200-250 g kokosfett
    • 200 g mörk choklad
    • 2 ägg
    • 3 dl Dansukker Florsocker

    Lägg mandlar, strösocker och vatten i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel.

    Sänk värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har kristalliserats igen. Sockret ska smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt nötterna.

    Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och separera dem med en gaffel. Låt svalna och hacka sedan.

    Smält kokosfett i en kastrull och blanda i hackad choklad, rör till en jämn smet. Vispa ägg och florsocker pösigt och häll i chokladsmeten.

    Bred ut ett lager chokladsmet i botten av en silikonform med små rektanglar eller i en plastad brödform. Varva sedan med hackade mandlar och chokladsmet.

    Strö hackade brända mandlar på toppen av radiokakorna. Plasta formen och låt stå i kylskåpet.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;