Radiokaka

Radiokaka är en riktig klassiker som håller än idag. Förutom choklad innehåller vår variant av radiokakan också hackade mandlar och är perfekta godisbakverk att bjuda nära och kära på.

9 små formar eller 1 stor form

PT55M

1 tim.

Betyg (96 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Brända mandlar
250 g mandlar, oskalade
2 3/4 dl Dansukker Strösocker
3/4 dl vatten

Chokladsmet
200-250 g kokosfett
200 g mörk choklad
2 ägg
3 dl Dansukker Florsocker

Instruktioner

Lägg mandlar, strösocker och vatten i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel.

Sänk värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har kristalliserats igen. Sockret ska smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt nötterna.

Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och separera dem med en gaffel. Låt svalna och hacka sedan.

Smält kokosfett i en kastrull och blanda i hackad choklad, rör till en jämn smet. Vispa ägg och florsocker pösigt och häll i chokladsmeten.

Bred ut ett lager chokladsmet i botten av en silikonform med små rektanglar eller i en plastad brödform. Varva sedan med hackade mandlar och chokladsmet.

Strö hackade brända mandlar på toppen av radiokakorna. Plasta formen och låt stå i kylskåpet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.