Rispuffar

Rispuffar

ca 22 stycken 30 minuter
Smarriga rispuffar som är enkla att göra och försvinnande goda. Hemgjort godis är det bästa. Krämiga, söta, salta och krispiga rispuffar, allt på samma gång.
Rispuffar
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1/2 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
  • 1 äggvita
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl puffat ris
  • 1 nypa salt

Garnering

  • 1-2 dl puffat ris

Vispa ihop smör, socker och sirap. Vispa äggvitan till ett fast skum i en annan skål och vänd ner i smeten.

Mixa havregryn och puffat ris i en mixer och blanda ner i smeten tillsammans med salt. Rulla till bollar.

Mixa puffat ris och rulla bollarna i dessa. Förvara i kylskåpet.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;