Rödbeta med mörk choklad och malt

- Recept Joel Lindqvist
Rödbetssockerkaka med mörk chokladmousse och maltsmulor.

Betyg (6 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rödbetssockerkaka
1 dl mandelmjöl
2,5 dl rödbetssaft
4 st äggvita
4 st äggula
0,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl mjöl

Mörk chokladmousse
5 dl mjölk
3 st gelatinblad
3 dl mörk choklad
5 dl grädde, vispad

Maltsmulor
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
2 dl kakao
1 dl malt
2 dl smör, smält
1 nypa salt

Instruktioner

Rödbetssockerkaka
Mixa och fyll upp i sifon.
Micra på full effekt i 40 sek.

Mörk chokladmousse
Koka upp mjölken. Ta av från värmen och tillsätt gelatin. Häll över chokladen och mixa slät. Vid 35 grader tillsätt vispad grädde.

Maltsmulor
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smöret.
Baka 20 minuter på 160 grader och sedan 20 minuter på 140 grader.

Recept Joel Lindqvist

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.