Rödbeta med mörk choklad och malt

- Recept Joel Lindqvist
Rödbetssockerkaka med mörk chokladmousse och maltsmulor.

Betyg (6 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rödbetssockerkaka
1 dl mandelmjöl
2,5 dl rödbetssaft
4 st äggvita
4 st äggula
0,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl mjöl

Mörk chokladmousse
5 dl mjölk
3 st gelatinblad
3 dl mörk choklad
5 dl grädde, vispad

Maltsmulor
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
2 dl kakao
1 dl malt
2 dl smör, smält
1 nypa salt

Instruktioner

Rödbetssockerkaka
Mixa och fyll upp i sifon.
Micra på full effekt i 40 sek.

Mörk chokladmousse
Koka upp mjölken. Ta av från värmen och tillsätt gelatin. Häll över chokladen och mixa slät. Vid 35 grader tillsätt vispad grädde.

Maltsmulor
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smöret.
Baka 20 minuter på 160 grader och sedan 20 minuter på 140 grader.

Recept Joel Lindqvist

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.