Rödbeta med mörk choklad och malt

- Recept Joel Lindqvist
Rödbetssockerkaka med mörk chokladmousse och maltsmulor.

Betyg (6 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rödbetssockerkaka
1 dl mandelmjöl
2,5 dl rödbetssaft
4 st äggvita
4 st äggula
0,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl mjöl

Mörk chokladmousse
5 dl mjölk
3 st gelatinblad
3 dl mörk choklad
5 dl grädde, vispad

Maltsmulor
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
2 dl kakao
1 dl malt
2 dl smör, smält
1 nypa salt

Instruktioner

Rödbetssockerkaka
Mixa och fyll upp i sifon.
Micra på full effekt i 40 sek.

Mörk chokladmousse
Koka upp mjölken. Ta av från värmen och tillsätt gelatin. Häll över chokladen och mixa slät. Vid 35 grader tillsätt vispad grädde.

Maltsmulor
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smöret.
Baka 20 minuter på 160 grader och sedan 20 minuter på 140 grader.

Recept Joel Lindqvist

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Pepparkaksrulltårta med kolafyllning och lingonfrosting

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Kolagrottor

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Vintersaga och Glögg sour

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.