Romrussintryffel

Romrussintryffel, magiskt gott julgodis. Mörka, mustiga och mumsiga tryfflar med vuxensmak. Rom och russin i en härlig kombo.

ca 20 stycken

40 min + 2 timmar i kylen

Betyg (8 st)

Ingredienser

1 dl russin
3 msk rom
175 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde
4 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
15 g smör

Dekoration
kakao

Instruktioner

Grovhacka russin och lägg i en skål. Tillsätt rom och låt stå i cirka 1 timme.

Hacka choklad. Koka upp grädde och muscovadorörsocker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad och smör, rör till en slät massa. Tillsätt romrussinen och blanda.

Ställ i kylen 1 timme för att stelna. Rulla till tryfflar med kakaopudrade händer. Pudra över lite kakao på slutet och förvara i kylen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.