Romrussintryffel

Romrussintryffel, magiskt gott julgodis. Mörka, mustiga och mumsiga tryfflar med vuxensmak. Rom och russin i en härlig kombo.

ca 20 stycken

PT40M

40 min + 2 timmar i kylen

Betyg (17 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 dl russin
3 msk rom
175 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde
4 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
15 g smör

Dekoration
kakao

Instruktioner

Grovhacka russin och lägg i en skål. Tillsätt rom och låt stå i cirka 1 timme.

Hacka choklad. Koka upp grädde och muscovadorörsocker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad och smör, rör till en slät massa. Tillsätt romrussinen och blanda.

Ställ i kylen 1 timme för att stelna. Rulla till tryfflar med kakaopudrade händer. Pudra över lite kakao på slutet och förvara i kylen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.