Ingredienser
Aprikossylt
200 gram torkade mjuka aprikoser
4 dl vatten
1 dl Dansukker Syltsocker
1 msk Dansukker Glykossirap
Sachertårta
150 g mörk choklad
5 ägg
150 g smör, rumstempererat
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/4 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
Glasyr
200 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde
1 msk Dansukker Glykossirap
20 g smör
Garnering
ätbara blommor
eller
50 g mörk choklad
Instruktioner
Skumma och häll aprikossylten i en varm, rengjord glasburk. Förslut glasburken och låt stå i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 170 °C och gör sachertårtan.
Hacka choklad och smälta över ett vattenbad. Låt svalna. Separera äggvitorna och äggulorna. Häll äggvitorna i en ren och torr bunke. Vispa till ett fast skum och ställ åt sidan. Vispa sedan äggulor, smör, socker och sirap poröst i en annan skål. Tillsätt den smälta chokladen.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Rör samman till en jämn smet och vänd försiktigt ner äggviteskummet.
Häll smeten i en smord springform, cirka 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 55 minuter. Om kakan börjar bli mörkare, täck den med folie och fortsätt baka. Känn med en sticka om den är klar. Låt svalna på ett galler.
Förbered glasyren. Finhacka chokladen och koka grädde och glykossirap i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen och smöret. Rör till en jämn glasyr.
Skär tårtan till tre bottnar och lägg den understa botten på ett fat. Bred ett lager aprikossylt på botten och lägg på nästa botten. Bred sedan ett lager sylt på denna botten och lägg den övre botten på toppen. Häll glasyren över sachertårtan och sprid ut den med en palettkniv, låt glasyren rinna ner över hela kakan så att kanterna täcks.
Ställ sachertårtan i kylskåpet några timmar eller över natten, täck med ett lock. Dekorera tårtan innan servering med ätliga blommor eller riven choklad.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.