Ingredienser
Pavlova
1/2 påse saffran (1/4 g)
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 äggvitor
1 msk maizena
1 tsk äppelcidervinäger
Vit chokladmousse
120 g vit choklad
1 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 äggula
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
Citrussallad
t ex. apelsin, grapefrukt, clementin
Garnering
granatäpple
skalet från apelsin, gärna obesprutad
Instruktioner
Sätt ugnen på 125°C. Mortla saffran med 1 msk av sockret.
Vispa äggvitor till ett fast skum, tillsätt hälften av sockret under vispning. Tillsätt resten av sockret och saffranssockret. Vispa cirka 7-10 minuter, till smeten är toppig.
Vänd ner maizena och vinäger. Klicka ut pavlovan på ett bakplåtspapper och forma till en tårtbotten. Skapa mönster genom att dra en spatel från botten upp. Forma en rund grop i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 2 timmar. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar 2 timmar.
Förbered chokladmoussen. Använd rumstempererade ingredienser. Hacka choklad och smält över ett vattenbad. Tillsätt muscovadorörsocker och låt svalna. Vispa upp äggulan och vänd ner i chokladen. Rör försiktigt.
Vispa grädde lätt och vänd ner 1/3 i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden och kesella i omgångar.
Rör försiktigt smeten jämn och lägg moussen i en spritspåse. Ställ i kylen någon timme.
Skala och filéa frukterna. Lägg pavlovan på ett fat och spritsa mousse i hålet och på toppen av pavlovan. Dekorera med filéerna och granatäpple. Lägg resten av citrusen och granatäpplena på en tallrik och servera till.
Tips!
Du kan även göra denna saffranspavlova med choklad- och apelsinmousse.
Choklad- och apelsinmousse
100 g mörk choklad
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 äggula
2 dl vispgrädde
skalet från 1 apelsin
Förbered chokladmoussen. Använd rumstempererade ingredienser.
Hacka choklad och smält över ett vattenbad. Tillsätt muscovadorörsocker och låt svalna. Vispa upp äggulan och vänd ner i chokladen. Rör försiktigt.
Vispa grädde lätt och börja med att blanda ner 1/3 i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden i omgångar. Riv ner apelsinskal och rör försiktigt smeten jämn. Lägg moussen i en spritspåse och ställ i kylen någon timme.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.