Ingredienser
Chokladbotten
75 g mörk choklad 
2 dl kaffe, varmt 
2 dl mjölk 
1 dl grekisk yoghurt 
2 ägg 
1 1/4 dl rapsolja 
4 dl vetemjöl 
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker 
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 
3/4 dl kakao 
1 tsk bakpulver 
1/2 msk bikarbonat 
1/2 tsk salt
Chokladmousse
50 g ljus choklad 
50 g mörk choklad 
2 dl vispgrädde 
2 äggulor 
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
Kolafrosting 
300 g smör, rumstempererat 
4 dl Dansukker Florsocker 
300 g färskost, rumstempererat 
1/2 dl salt kolasås
Dekoration 
300 g mörk choklad 
50 g lingon+ Dansukker Svenskt Strösocker 
grönt från naturen
Instruktioner
Börja med att ta fram alla ingredienser till chokladmoussen så att de blir rumstempererade.
Gör sedan chokladbotten. Sätt ugnen på 150°C, under- och övervärme. Hacka choklad, smält i ett vattenbad och ställ åt sidan. Koka kaffe och blanda med mjölk, yoghurt, ägg och olja i en bunke, ställ åt sidan. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör till en jämn och ganska lös smet. Vänd sist i chokladen.
Häll smeten i en springform, ca 21 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på sidorna så att kakan kan lyfta ordentligt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 20 min, testa med en sticka för att se om den är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt svalna helt.
Förbered chokladmoussen. Smält choklad i ett vattenbad, låt svalna. Vispa grädde lätt och ställ åt sidan.
Vispa äggulor och muscovadorörsocker poröst. Blanda i lite choklad åt gången i äggulesmeten. Rör försiktigt ihop det och tillsätt den vispade grädden lite åt gången. Rör till en jämn mousse.
Dela botten i 3 delar och bred över chokladmoussen på nedersta delen. Ställ den delen i frysen.
Gör kolafrostingen. Vispa upp smöret i ca 5 min och tillsätt florsocker. Vispa några minuter till så att det blir vitt och poröst. Tillsätt färskost och kolasås och vispa till en fluffig frosting. Ställ i kylen i ca 30 min.
När moussen stelnat i frysen, ta ut botten och lägg på ett serveringsfat. Lägg på nästa botten och bred på ett lager kolafrosting. Lägg på sista botten och bred på resten av frostingen. Ställ i kylen.
Gör chokladdekorationen. Lägg två bakplåtspapper på ett bakbord och smält chokladen i ett vattenbad. Bred ut chokladen i ett tunt och jämnt lager över båda bakplåtspapperna, rulla ihop en åt gången och ställ för att stelna i frysen ca 20 min.
När chokladen har stelnat, ta ut rullarna och tryck på dem för att knäcka till avlånga bitar. Placera bitarna längs med sidan av kakan så att det ser ut som en stubbe. Ett tips är att använda handskar för att enklare hantera chokladen.
Blanda frysta lingon med lite socker och dekorera tårtan med lingonen och något grönt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
 
			Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
 
			Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
 
			Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
 
			Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
 
			Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
 
			Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
