Ingredienser
Chokladbotten
75 g mörk choklad
2 dl kaffe, varmt
2 dl mjölk
1 dl grekisk yoghurt
2 ägg
1 1/4 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/2 msk bikarbonat
1/2 tsk salt
Chokladmousse
50 g ljus choklad
50 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
Kolafrosting
300 g smör, rumstempererat
4 dl Dansukker Florsocker
300 g färskost, rumstempererat
1/2 dl salt kolasås
Dekoration
300 g mörk choklad
50 g lingon+ Dansukker Svenskt Strösocker
grönt från naturen
Instruktioner
Börja med att ta fram alla ingredienser till chokladmoussen så att de blir rumstempererade.
Gör sedan chokladbotten. Sätt ugnen på 150°C, under- och övervärme. Hacka choklad, smält i ett vattenbad och ställ åt sidan. Koka kaffe och blanda med mjölk, yoghurt, ägg och olja i en bunke, ställ åt sidan. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör till en jämn och ganska lös smet. Vänd sist i chokladen.
Häll smeten i en springform, ca 21 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på sidorna så att kakan kan lyfta ordentligt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 20 min, testa med en sticka för att se om den är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt svalna helt.
Förbered chokladmoussen. Smält choklad i ett vattenbad, låt svalna. Vispa grädde lätt och ställ åt sidan.
Vispa äggulor och muscovadorörsocker poröst. Blanda i lite choklad åt gången i äggulesmeten. Rör försiktigt ihop det och tillsätt den vispade grädden lite åt gången. Rör till en jämn mousse.
Dela botten i 3 delar och bred över chokladmoussen på nedersta delen. Ställ den delen i frysen.
Gör kolafrostingen. Vispa upp smöret i ca 5 min och tillsätt florsocker. Vispa några minuter till så att det blir vitt och poröst. Tillsätt färskost och kolasås och vispa till en fluffig frosting. Ställ i kylen i ca 30 min.
När moussen stelnat i frysen, ta ut botten och lägg på ett serveringsfat. Lägg på nästa botten och bred på ett lager kolafrosting. Lägg på sista botten och bred på resten av frostingen. Ställ i kylen.
Gör chokladdekorationen. Lägg två bakplåtspapper på ett bakbord och smält chokladen i ett vattenbad. Bred ut chokladen i ett tunt och jämnt lager över båda bakplåtspapperna, rulla ihop en åt gången och ställ för att stelna i frysen ca 20 min.
När chokladen har stelnat, ta ut rullarna och tryck på dem för att knäcka till avlånga bitar. Placera bitarna längs med sidan av kakan så att det ser ut som en stubbe. Ett tips är att använda handskar för att enklare hantera chokladen.
Blanda frysta lingon med lite socker och dekorera tårtan med lingonen och något grönt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.