Ingredienser
3 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
250 g smör, rumstempererat
3 ägg
4 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
skalet av 1/2 citron, gärna obesprutad
Glasyr
3 dl Dansukker Florsocker
1 msk citronsaft
1 msk koncentrerad fläderblomssaft
Garnering
ätbara blommor
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Riv ner citronskal.
Smöra och bröa en sockerkaksform, cirka 1,5 liter. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Ta ut kakan och låt stå några minuter. Vänd kakan upp och ner på ett galler för att få ut den ur formen. Låt svalna och täck kakan med bakduk.
Blanda ingredienserna till glasyren och fördela över kakan. Dekorera med ätbara blommor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär
En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost
Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?