Ingredienser
3 1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
250 g smör, rumstempererat
3 ägg
4 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
skalet av 1/2 citron, gärna obesprutad
Glasyr
3 dl Dansukker Florsocker
1 msk citronsaft
1 msk koncentrerad fläderblomssaft
Garnering
ätbara blommor
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Riv ner citronskal.
Smöra och bröa en sockerkaksform, cirka 1,5 liter. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Ta ut kakan och låt stå några minuter. Vänd kakan upp och ner på ett galler för att få ut den ur formen. Låt svalna och täck kakan med bakduk.
Blanda ingredienserna till glasyren och fördela över kakan. Dekorera med ätbara blommor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.