Sandkaka med fläderglasyr

I detta recept får den klassiska sandkakan en uppfräschning och serveras tillsammans med en härligt sötsur fläderglasyr. Sandkaka med fläderglasyr är perfekt både till kalaset och att lyxa till söndagsfikan med. Dekorera gärna med ätbara blommor.

10 portioner

PT1H

1,5 timme

Betyg (68 st)

Sätt betyg

Ingredienser

3 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
250 g smör, rumstempererat
3 ägg
4 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
skalet av 1/2 citron, gärna obesprutad

Glasyr
3 dl Dansukker Florsocker
1 msk citronsaft
1 msk koncentrerad fläderblomssaft

Garnering     
ätbara blommor

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Riv ner citronskal.

Smöra och bröa en sockerkaksform, cirka 1,5 liter. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.

Ta ut kakan och låt stå några minuter. Vänd kakan upp och ner på ett galler för att få ut den ur formen. Låt svalna och täck kakan med bakduk.

Blanda ingredienserna till glasyren och fördela över kakan. Dekorera med ätbara blommor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.