Sandkaka med fläderglasyr

10 portioner 1,5 timme
I detta recept får den klassiska sandkakan en uppfräschning och serveras tillsammans med en härligt sötsur fläderglasyr. Sandkaka med fläderglasyr är perfekt både till kalaset och att lyxa till söndagsfikan med. Dekorera gärna med ätbara blommor.
Sandkaka med fläderglasyr
Betyg: (57st)

Ingredienser

  • 3 1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 3 ägg
  • 4 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • skalet av 1/2 citron, gärna obesprutad

Glasyr

  • 3 dl Dansukker Florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk koncentrerad fläderblomssaft

Garnering

  • ätbara blommor

Sätt ugnen på 175 °C.

Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Riv ner citronskal.

Smöra och bröa en sockerkaksform, cirka 1,5 liter. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.

Ta ut kakan och låt stå några minuter. Vänd kakan upp och ner på ett galler för att få ut den ur formen. Låt svalna och täck kakan med bakduk.

Blanda ingredienserna till glasyren och fördela över kakan. Dekorera med ätbara blommor.

Receptet är framtaget av

Dansukker