Semmelkladdkaka med rostad mandel

cirka 10-12 portioner 50 minuter
Semmelkladdkaka med rostad mandel
Betyg: (8st)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • 50 g riven mandelmassa
  • 1 nypa salt

Garnering

  • 1 dl flagad rostad mandel
  • vispad grädde

Sätt ugnen på 175 °C.

Smörj en springform. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.

Blanda vetemjöl, kardemumma och salt i en skål och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mandelmassan och smöret och rör ihop.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.

Rosta den flagade mandeln på en stekpanna i några minuter. Vispa grädden och servera semmelkladdkakan tillsammans med grädden och den rostade mandeln.

Receptet är framtaget av

Dansukker