Ingredienser
Kladdkaka
100 g mörk choklad
50 g smör
1 dl Dansukker EKO Socker
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
Marshmallowfyllning
1 förpackning marshmallowfluff (ca 200 g)
1 1/2 dl jordnötssmör, crunchy
Kola
1 1/2 dl jordnötter
50 g smör
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
1 dl vispgrädde
Topping
50 g mörk choklad
50 g ljus choklad
1/2 dl jordnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, varmluft. Smöra en avlång form med löstagbar kant, ca 13x36 cm.
Hacka choklad och ställ åt sidan. Smält smör och rör ner chokladen. Rör till chokladen är smält och tillsätt sedan socker, rör ihop smeten.
Rör ner ägg och vetemjöl. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna.
Gör marshmallowfyllningen. Värm upp marshmallowfluff och jordnötssmör i en kastrull och blanda ihop. Bred fyllningen över kladdkakan och låt stelna i kylen.
Gör kolan. Hacka jordnötter och ställ åt sidan. Blanda övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka till 120°C eller gör ett kulprov. Tillsätt jordnötterna. Fördela kolan jämnt över marshmallowfyllningen och låt stelna i kylen någon timme.
Hacka och smält mörk och ljus choklad till toppingen över ett vattenbad och bred ett jämnt lager över kolasåsen. Strö över hackade jordnötter. Låt stelna i kylen och skär sedan i bitar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?