Snickerskaka - Recept

Snickerskaka

ca 20 stycken 1 timme + 1 timme kyltid
Baka dina egna snickerskakor med en härlig kladdkaksbotten. Hemmagjort godis är godast och vi lovar att dessa kommer att bli en favorit.
Snickerskaka
Betyg (0st)

Ingredienser

    Kladdkaka

    • 100 g mörk choklad
    • 50 g smör
    • 1 dl Dansukker EKO Socker
    • 1 ägg
    • 3/4 dl vetemjöl

    Marshmallowfyllning

    • 1 förpackning marshmallowfluff (ca 200 g)
    • 1 1/2 dl jordnötssmör, crunchy

    Kola

    • 1 1/2 dl jordnötter
    • 50 g smör
    • 1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 1/2 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
    • 1 dl vispgrädde

    Topping

    • 50 g mörk choklad
    • 50 g ljus choklad
    • 1/2 dl jordnötter

    Sätt ugnen på 175°C, varmluft. Smöra en avlång form med löstagbar kant, ca 13x36 cm.

    Hacka choklad och ställ åt sidan. Smält smör och rör ner chokladen. Rör till chokladen är smält och tillsätt sedan socker, rör ihop smeten.

    Rör ner ägg och vetemjöl. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna.

    Gör marshmallowfyllningen. Värm upp marshmallowfluff och jordnötssmör i en kastrull och blanda ihop. Bred fyllningen över kladdkakan och låt stelna i kylen.

    Gör kolan. Hacka jordnötter och ställ åt sidan. Blanda övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka till 120°C eller gör ett kulprov. Tillsätt jordnötterna. Fördela kolan jämnt över marshmallowfyllningen och låt stelna i kylen någon timme.

    Hacka och smält mörk och ljus choklad till toppingen över ett vattenbad och bred ett jämnt lager över kolasåsen. Strö över hackade jordnötter. Låt stelna i kylen och skär sedan i bitar.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;