Snickerskaka

Baka dina egna snickerskakor med en härlig kladdkaksbotten. Hemmagjort godis är godast och vi lovar att dessa kommer att bli en favorit.

ca 20 stycken

PT1H

1 timme + 1 timme kyltid

Betyg (117 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kladdkaka
100 g mörk choklad
50 g smör
1 dl Dansukker EKO Socker
1 ägg
3/4 dl vetemjöl

Marshmallowfyllning
1 förpackning marshmallowfluff (ca 200 g)
1 1/2 dl jordnötssmör, crunchy

Kola
1 1/2 dl jordnötter
50 g smör
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
1 dl vispgrädde

Topping
50 g mörk choklad
50 g ljus choklad
1/2 dl jordnötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, varmluft. Smöra en avlång form med löstagbar kant, ca 13x36 cm.

Hacka choklad och ställ åt sidan. Smält smör och rör ner chokladen. Rör till chokladen är smält och tillsätt sedan socker, rör ihop smeten.

Rör ner ägg och vetemjöl. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna.

Gör marshmallowfyllningen. Värm upp marshmallowfluff och jordnötssmör i en kastrull och blanda ihop. Bred fyllningen över kladdkakan och låt stelna i kylen.

Gör kolan. Hacka jordnötter och ställ åt sidan. Blanda övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka till 120°C eller gör ett kulprov. Tillsätt jordnötterna. Fördela kolan jämnt över marshmallowfyllningen och låt stelna i kylen någon timme.

Hacka och smält mörk och ljus choklad till toppingen över ett vattenbad och bred ett jämnt lager över kolasåsen. Strö över hackade jordnötter. Låt stelna i kylen och skär sedan i bitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!