Snickerskaka

Baka dina egna snickerskakor med en härlig kladdkaksbotten. Hemmagjort godis är godast och vi lovar att dessa kommer att bli en favorit.

ca 20 stycken

PT1H

1 timme + 1 timme kyltid

Betyg (117 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kladdkaka
100 g mörk choklad
50 g smör
1 dl Dansukker EKO Socker
1 ägg
3/4 dl vetemjöl

Marshmallowfyllning
1 förpackning marshmallowfluff (ca 200 g)
1 1/2 dl jordnötssmör, crunchy

Kola
1 1/2 dl jordnötter
50 g smör
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
1 dl vispgrädde

Topping
50 g mörk choklad
50 g ljus choklad
1/2 dl jordnötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, varmluft. Smöra en avlång form med löstagbar kant, ca 13x36 cm.

Hacka choklad och ställ åt sidan. Smält smör och rör ner chokladen. Rör till chokladen är smält och tillsätt sedan socker, rör ihop smeten.

Rör ner ägg och vetemjöl. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna.

Gör marshmallowfyllningen. Värm upp marshmallowfluff och jordnötssmör i en kastrull och blanda ihop. Bred fyllningen över kladdkakan och låt stelna i kylen.

Gör kolan. Hacka jordnötter och ställ åt sidan. Blanda övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka till 120°C eller gör ett kulprov. Tillsätt jordnötterna. Fördela kolan jämnt över marshmallowfyllningen och låt stelna i kylen någon timme.

Hacka och smält mörk och ljus choklad till toppingen över ett vattenbad och bred ett jämnt lager över kolasåsen. Strö över hackade jordnötter. Låt stelna i kylen och skär sedan i bitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.