Sockerkaka med lingon och kokostosca

En lyxig sockerkaka med lingon och kokostosca med smak av kardemumma och farinsocker. De syrliga lingonen ger en bra balans till den söta kokostoscan.

PT55M

1 timme

Betyg (307 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Sockerkaka
3 ägg
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 nypa salt
150 g frysta lingon

Kokostosca
25 g smör
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
3/4 dl grädde
2 dl riven kokos
5 msk Dansukker Farinsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Vispa, ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Smält smöret i en kastrull, häll ner mjölken och blanda tillsammans med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en bunke. Tina lingonen och vänd ner i mjölblandningen. Vänd sedan försiktigt ner allt i äggsmeten.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter.

Gör under tiden kokostoscan. Smält smör i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Blanda väl och låt sjuda i några minuter.

Ta ut kakan efter cirka 20 minuter, ställ ugnen på 200 °C och höj ugnsgallret ett steg. Bred kokostoscan över kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda ytterligare i cirka 5-10 minuter tills den är gyllenbrun.

Ta ut kakan och låt den svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!