Ingredienser
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
25 g smör, rumstempererat
Vetedeg
50 g jäst
5 dl mjölk, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
2 tsk kardemumma, stött
200 g smör, rumstempererat
13-15 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Pensling
uppvispat ägg + lite vatten + lite salt
Garnering
smält smör
Dansukker Svenskt Strösocker eller,
smaksatt socker
Instruktioner
Börja med vaniljkrämen. Skrapa ur en vaniljstång och koka upp med mjölk.
Ta upp vaniljstången. Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst. Häll mjölken över äggsmeten under uppvispning.
Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt därefter smör lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och ställ i kylen.
Förbered vetedegen. Smula jäst i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt sirap, kardemumma, smör och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt salt och ytterligare mjöl om det behövs. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk cirka 20-30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela till bitar på ca 40 gram var. Det blir ca 40 stycken. Rulla till bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Tryck ett mjölat finger i mitten av varje bulle och tryck till bullen lätt så att den plattas till lite. Låt jäsa under duk 2 timmar.
Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och fyll en spritspåse med vaniljkräm. Spritsa vaniljkräm i mitten av varje bulle och grädda mitt i ugnen cirka 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
Smält smör och pensla bullarna, doppa sedan kanterna i socker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?