Ingredienser
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
25 g smör, rumstempererat
Vetedeg
50 g jäst
5 dl mjölk, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
2 tsk kardemumma, stött
200 g smör, rumstempererat
13-15 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Pensling
uppvispat ägg + lite vatten + lite salt
Garnering
smält smör
Dansukker Svenskt Strösocker eller,
smaksatt socker
Instruktioner
Börja med vaniljkrämen. Skrapa ur en vaniljstång och koka upp med mjölk.
Ta upp vaniljstången. Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst. Häll mjölken över äggsmeten under uppvispning.
Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt därefter smör lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och ställ i kylen.
Förbered vetedegen. Smula jäst i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt sirap, kardemumma, smör och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt salt och ytterligare mjöl om det behövs. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk cirka 20-30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela till bitar på ca 40 gram var. Det blir ca 40 stycken. Rulla till bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Tryck ett mjölat finger i mitten av varje bulle och tryck till bullen lätt så att den plattas till lite. Låt jäsa under duk 2 timmar.
Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och fyll en spritspåse med vaniljkräm. Spritsa vaniljkräm i mitten av varje bulle och grädda mitt i ugnen cirka 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
Smält smör och pensla bullarna, doppa sedan kanterna i socker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.