Solskensbulle

Underbara bullar fyllda med vaniljkräm, penslade med smör och doppad i socker. Utmärkt solskensfika!

ca 40 stycken

1 timme + 2 timmar jäsning

Betyg (29 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vaniljkräm 
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk majsstärkelse  
25 g smör, rumstempererat

Vetedeg
50 g jäst
5 dl mjölk, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
2 tsk kardemumma, stött
200 g smör, rumstempererat
13-15 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Pensling
uppvispat ägg + lite vatten + lite salt

Garnering
smält smör 
Dansukker Svenskt Strösocker eller,
smaksatt socker

Instruktioner

Börja med vaniljkrämen. Skrapa ur en vaniljstång och koka upp med mjölk.

Ta upp vaniljstången. Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst. Häll mjölken över äggsmeten under uppvispning.

Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt därefter smör lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och ställ i kylen.

Förbered vetedegen. Smula jäst i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt sirap, kardemumma, smör och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt salt och ytterligare mjöl om det behövs. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk cirka 20-30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela till bitar på ca 40 gram var. Det blir ca 40 stycken. Rulla till bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 

Tryck ett mjölat finger i mitten av varje bulle och tryck till bullen lätt så att den plattas till lite. Låt jäsa under duk 2 timmar. 

Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och fyll en spritspåse med vaniljkräm. Spritsa vaniljkräm i mitten av varje bulle och grädda mitt i ugnen cirka 8-10 minuter. Låt svalna på galler.

Smält smör och pensla bullarna, doppa sedan kanterna i socker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!