Sommarinläggning

Betyg (84 st)

Ingredienser

3 squash
6 paprikor i olika färg
6 späda morötter
1 litet blomkålshuvud
10 små röda lökar
1 vitlök, kan uteslutas
cirka 5 cm pepparrot
1 dl salt

Lag
1 liter vatten
5 dl ättiksprit 12%
7 dl Dansukker Vit Sirap
3 msk senapsfrön

Instruktioner

En krispig och fräsch inläggning som smakar förträffligt till grillat.

Skölj grönsakerna och skär dem i lagom stora bitar. Skala löken och vitlöken. Lägg samtliga grönsaker i en skål och strö på saltet. Låt stå kallt i ett dygn. Spola av saltet. Koka upp vatten och låt grönsakerna koka i ett par minuter, paprikan och squashen behöver inte mer än doppas i vattnet. Lägg grönsakerna på varma, väl rengjorda burkar. Blanda ingredienserna till lagen i en gryta och koka upp. Skumma. Häll den heta lagen över grönsakerna. Förslut. Förvara kallt.
Hållbar flera månader i kylskåp.

Se film: Så här gör du Inlagda grönsaker

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.