Ingredienser
3 squash
6 paprikor i olika färg
6 späda morötter
1 litet blomkålshuvud
10 små röda lökar
1 vitlök, kan uteslutas
cirka 5 cm pepparrot
1 dl salt
Lag
1 liter vatten
5 dl ättiksprit 12%
7 dl Dansukker Vit Sirap
3 msk senapsfrön
Instruktioner
Skölj grönsakerna och skär dem i lagom stora bitar. Skala löken och vitlöken. Lägg samtliga grönsaker i en skål och strö på saltet. Låt stå kallt i ett dygn.
Spola av saltet. Koka upp vatten och låt grönsakerna koka i ett par minuter, paprikan och squashen behöver inte mer än doppas i vattnet. Lägg grönsakerna på varma, väl rengjorda glasburkar.
Blanda ingredienserna till lagen i en gryta och koka upp. Skumma. Häll den heta lagen över grönsakerna. Förslut. Förvara kallt.
Oöppnad burk har en hållbarhet på några månader i kylskåp. Var alltid noggrann med hygienen när du lägger in grönsaker och använd bara rena redskap, bestick och burkar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.