Ingredienser
Botten
150 g mjukt smör eller margarin
1 ½ dl Dansukker Strösocker
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
en nypa kardemumma
Vaniljfyllning
5 dl mjölk
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ½ dl Dansukker Strösocker
6 äggulor
½ dl majsstärkelse
50 g mjukt smör
1 dl kvarg eller färskost
Topping
1 liter färska jordgubbar och hallon
Citronmeliss eller mynta
Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C och börja med botten.
Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör snabbt ihop till en jämn deg.
Tryck ut degen i en rund pajform, 26–28 cm i diameter klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 10–15 minuter.
Gör vaniljfyllningen. Koka upp mjölk och vaniljsocker i en kastrull. Vispa ihop socker, äggulor och majsstärkelse i en skål. Häll den varma mjölken över blandningen under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka tills krämen tjocknar. Låt svalna och vispa sedan ner smöret och kvargen eller färskosten.
Bred ut fyllningen över den gräddade pajbottnen. Toppa med färska bär. Garnera med citronmeliss eller mynta och ringla över ljus ekologisk sirap.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.