Somrig bärpaj

En läcker bärpaj med krispig botten, underbar vaniljfyllning och fräscha, färska bär. Allt du kan önska dig i en somrig paj.

8 bitar

PT1H
PT0M
Pajer

1 timme

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
150 g mjukt smör eller margarin
1 ½ dl Dansukker Strösocker
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
en nypa kardemumma

Vaniljfyllning
5 dl mjölk
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ½ dl Dansukker Strösocker
6 äggulor
½ dl majsstärkelse
50 g mjukt smör
1 dl kvarg eller färskost

Topping
1 liter färska jordgubbar och hallon
Citronmeliss eller mynta
Dansukker Ljus Ekologisk Sirap

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C och börja med botten.

Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör snabbt ihop till en jämn deg.

Tryck ut degen i en rund pajform, 26–28 cm i diameter klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 10–15 minuter.

Gör vaniljfyllningen. Koka upp mjölk och vaniljsocker i en kastrull. Vispa ihop socker, äggulor och majsstärkelse i en skål. Häll den varma mjölken över blandningen under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka tills krämen tjocknar. Låt svalna och vispa sedan ner smöret och kvargen eller färskosten.

Bred ut fyllningen över den gräddade pajbottnen. Toppa med färska bär. Garnera med citronmeliss eller mynta och ringla över ljus ekologisk sirap.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.