Somrig bärpaj

En läcker bärpaj med krispig botten, underbar vaniljfyllning och fräscha, färska bär. Allt du kan önska dig i en somrig paj.

8 bitar

PT1H
PT0M
Pajer

1 timme

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
150 g mjukt smör eller margarin
1 ½ dl Dansukker Strösocker
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
en nypa kardemumma

Vaniljfyllning
5 dl mjölk
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ½ dl Dansukker Strösocker
6 äggulor
½ dl majsstärkelse
50 g mjukt smör
1 dl kvarg eller färskost

Topping
1 liter färska jordgubbar och hallon
Citronmeliss eller mynta
Dansukker Ljus Ekologisk Sirap

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C och börja med botten.

Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör snabbt ihop till en jämn deg.

Tryck ut degen i en rund pajform, 26–28 cm i diameter klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 10–15 minuter.

Gör vaniljfyllningen. Koka upp mjölk och vaniljsocker i en kastrull. Vispa ihop socker, äggulor och majsstärkelse i en skål. Häll den varma mjölken över blandningen under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka tills krämen tjocknar. Låt svalna och vispa sedan ner smöret och kvargen eller färskosten.

Bred ut fyllningen över den gräddade pajbottnen. Toppa med färska bär. Garnera med citronmeliss eller mynta och ringla över ljus ekologisk sirap.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!