Sött bananbröd

ca 15 st. 1 tim, 20 min.
Släng inte dina övermogna bananer, baka bananbröd på dem istället! Vårt söta bananbröd är härligt gott tillsammans med kokos, hackade valnötter och vallmofrön. Skär upp och servera till eftermiddagskaffet.
Sött bananbröd
Betyg: (8st)

Ingredienser

  • 3 bananer
  • 3 ägg
  • 1 3/4 dl rapsolja
  • 3 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 dl kokos
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 1/2 msk vallmofrön

Till formen

  • olja
  • kokos

Garnering

  • 1 banan
  • kokos
  • vallmofrön
  • 1/2 dl Dansukker Mörk Sirap

Sätt ugnen på 180°C.

Mixa banan, ägg och olja, tillsätt socker.

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, kanel, vaniljsocker och kokos i en bunke och vänd ner.

Hacka nötterna och häll ner i smeten. Tillsätt slutligen vallmofrön och rör smeten helt slät.

Smörj en brödform, ca 1,5 liter med rapsolja och strö över kokos. Häll i smeten.

Dela bananen på längden och lägg på toppen av kakan. Strö över lite kokos, vallmofrön och mörk sirap.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-50 min. Börjar kakan få för mycket färg, lägg över foliepapper.

Ta ut banankakan och låt den svalna i formen 10 min. Vänd över kakan på ett galler, låt svalna helt.

Receptet är framtaget av

Dansukker