Ingredienser
3 bananer
3 ägg
1 3/4 dl rapsolja
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl kokos
1 dl hackade valnötter
1 1/2 msk vallmofrön
Till formen
olja
kokos
Garnering
1 banan
kokos
vallmofrön
1/2 dl Dansukker Mörk Sirap
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C.
Mixa banan, ägg och olja, tillsätt socker.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, kanel, vaniljsocker och kokos i en bunke och vänd ner.
Hacka nötterna och häll ner i smeten. Tillsätt slutligen vallmofrön och rör smeten helt slät.
Smörj en brödform, ca 1,5 liter med rapsolja och strö över kokos. Häll i smeten.
Dela bananen på längden och lägg på toppen av kakan. Strö över lite kokos, vallmofrön och mörk sirap.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-50 min. Börjar kakan få för mycket färg, lägg över foliepapper.
Ta ut banankakan och låt den svalna i formen 10 min. Vänd över kakan på ett galler, låt svalna helt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.