Squashmarmelad

Squash är den perfekta grönsaken som kan användas till det mesta. Koka din egen squashmarmelad och lyxa till maten med marmelad som tillbehör.

cirka 1 liter

Betyg (234 st)

Sätt betyg

Ingredienser

500 g squash
1 1/2 dl vatten
2 citroner, saften
3-4 dl Dansukker Syltsocker
2 krm mald kardemumma

Instruktioner

Skölj, dela och kärna ur squashen. Riv den. Skölj citronen noga och riv skalet. Pressa saften ur citronen. Blanda den rivna squashen, vattnet och citronsaften och -skal och sjud under locka i 10 minuter. Tillsätt syltsocker och kardemumma och koka i 3 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.