Squashmarmelad

Squash är den perfekta grönsaken som kan användas till det mesta. Koka din egen squashmarmelad och lyxa till maten med marmelad som tillbehör.

cirka 1 liter

Betyg (154 st)

Ingredienser

500 g squash
1 1/2 dl vatten
2 citroner, saften
3-4 dl Dansukker Syltsocker
2 krm mald kardemumma

Instruktioner

Skölj, dela och kärna ur squashen. Riv den. Skölj citronen noga och riv skalet. Pressa saften ur citronen. Blanda den rivna squashen, vattnet och citronsaften och -skal och sjud under locka i 10 minuter. Tillsätt syltsocker och kardemumma och koka i 3 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.