Surdegslimpor

3 stycken

Betyg (49 st)

Ingredienser

5 dl vatten
400 g rågsurdeg
1 dl Dansukker Brödsirap
100 g grovt rågmjöl
500 g dinkelmjöl
300 g Manitoba Cream, vetemjöl
18 g salt

Recept på surdeg hittar du här

Instruktioner

Häll vattnet i en skål och lägg i surdegen. Rör tills surdegen löst sig. Tillsätt sirap och alla mjölsorterna och arbeta degen på låg hastighet i matberedare eller för hand i 10 minuter. tillsätt saltet och arbeta degen kraftigt i ytterligare 8 minuter. Lägg degen i en oljad plastburk med lock och låt stå i 3 timmar. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre lika stora delar som formas till bullar. Täck med bakduk och låt stå i 10 minuter. Forma bullarna till limpor och strö på lite dinkelmjöl. Lägg limporna på mjölad bakduk och dra upp duken runt bröden så att de jäser uppåt och inte åt sidorna. Låt jäsa i 1 1/2 timme. Sätt in en plåt i ugnen och sätt denna på 250°. Flytta över limporna till ett bakplåtspapper på en skärbräda och flytta över dem till den heta plåten och spruta in rikligt med vatten med hjälp av en blomspruta. Efter 5 minuter sänks temperaturen till 200°. Vädra ugnen genom att öppna luckan efter 10 minuter. Upprepas två gånger. Grädda i totalt 40 minuter. Låt svalna på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.