Surdegslimpor

3 stycken

Betyg (45 st)

Ingredienser

5 dl vatten
400 g rågsurdeg
1 dl Dansukker Brödsirap
100 g grovt rågmjöl
500 g dinkelmjöl
300 g Manitoba Cream, vetemjöl
18 g salt

Recept på surdeg hittar du här

Instruktioner

Häll vattnet i en skål och lägg i surdegen. Rör tills surdegen löst sig. Tillsätt sirap och alla mjölsorterna och arbeta degen på låg hastighet i matberedare eller för hand i 10 minuter. tillsätt saltet och arbeta degen kraftigt i ytterligare 8 minuter. Lägg degen i en oljad plastburk med lock och låt stå i 3 timmar. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre lika stora delar som formas till bullar. Täck med bakduk och låt stå i 10 minuter. Forma bullarna till limpor och strö på lite dinkelmjöl. Lägg limporna på mjölad bakduk och dra upp duken runt bröden så att de jäser uppåt och inte åt sidorna. Låt jäsa i 1 1/2 timme. Sätt in en plåt i ugnen och sätt denna på 250°. Flytta över limporna till ett bakplåtspapper på en skärbräda och flytta över dem till den heta plåten och spruta in rikligt med vatten med hjälp av en blomspruta. Efter 5 minuter sänks temperaturen till 200°. Vädra ugnen genom att öppna luckan efter 10 minuter. Upprepas två gånger. Grädda i totalt 40 minuter. Låt svalna på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.