Surdegslimpor

3 stycken

Betyg (55 st)

Ingredienser

5 dl vatten
400 g rågsurdeg
1 dl Dansukker Brödsirap
100 g grovt rågmjöl
500 g dinkelmjöl
300 g Manitoba Cream, vetemjöl
18 g salt

Recept på surdeg hittar du här

Instruktioner

Häll vattnet i en skål och lägg i surdegen. Rör tills surdegen löst sig. Tillsätt sirap och alla mjölsorterna och arbeta degen på låg hastighet i matberedare eller för hand i 10 minuter. tillsätt saltet och arbeta degen kraftigt i ytterligare 8 minuter. Lägg degen i en oljad plastburk med lock och låt stå i 3 timmar. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre lika stora delar som formas till bullar. Täck med bakduk och låt stå i 10 minuter. Forma bullarna till limpor och strö på lite dinkelmjöl. Lägg limporna på mjölad bakduk och dra upp duken runt bröden så att de jäser uppåt och inte åt sidorna. Låt jäsa i 1 1/2 timme. Sätt in en plåt i ugnen och sätt denna på 250°. Flytta över limporna till ett bakplåtspapper på en skärbräda och flytta över dem till den heta plåten och spruta in rikligt med vatten med hjälp av en blomspruta. Efter 5 minuter sänks temperaturen till 200°. Vädra ugnen genom att öppna luckan efter 10 minuter. Upprepas två gånger. Grädda i totalt 40 minuter. Låt svalna på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.