Svartvinbärs-pannacotta med crumble - Recept

Svartvinbärs-pannacotta med crumble

4 glas 1,5 timme + cirka 3 timmar i kylskåpet
En krämig svartvinbärsdessert. Testa denna krämiga svartvinbärspannacotta på gelésocker, toppad med svartvinbärsgelé, crumble och söta svartvinbärsmaränger.
Svartvinbärs-pannacotta med crumble
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Pannacotta

    • 350 g svarta vinbär
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1-1,5 msk (15 g) citronsaft

    Maränger

    • 1 äggvita
    • 1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 1 tsk frystorkat svartvinbärspulver

    Crumble

    • 50 g kallt smör
    • 1 1/2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 1/2 dl vetemjöl
    • 1 msk Dansukker Mörk Sirap
    • 1 nypa finkornigt salt
    • 1 tsk bakpulver

    Svartvinbärsgelé

    • 1/2 dl svartvinbärssaft
    • 1/4 dl vatten
    • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Garnering

    • maränger
    • crumble
    • röd harsyra

    Koka upp svarta vinbär i en kastrull. Mixa bären och pressa genom en finmaskig sil så att saften rinner ur. Häll 1/2 dl av vinbärssaften i en skål och spara till gelén.

    Koka upp resterande svartvinbärssaft med vispgrädde, gelésocker, vaniljsocker och citronsaft till en pannacotta. Låt koka minst 30 sekunder.

    Fördela pannacottan i fyra glas och låt stelna cirka 1-2 timmar i kylskåpet.

    Sätt ugnen på 125°C. Vispa ihop äggvita med socker till en seg och luftig massa. Spritsa små toppar med en spritspåse och strö över frystorkat svartvinbärspulver.

    Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1- 1/2 timme, tills de är helt torra.

    Gör under tiden crumbles. Mixa alla ingredienser tills degen börjar ta form. Strö ut crumblen på en plåt med bakplåtspapper.

    Sänk ugnen till 170°C och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter, rör runt någon gång. Låt kallna.

    Gör svartvinbärsgelén. Koka upp svartvinbärssaft, vatten och gelésocker i en kastrull, i minst 30 minuter. Fördela gelén på toppen av den kalla pannacottan och sätt glasen i kylskåpet tills gelén har stelnat, cirka 1 timme.

    Garnera pannacottan precis innan servering, med en matsked crumble, ett par maränger samt färsk röd harsyra.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;