Ingredienser
Pannacotta
350 g svarta vinbär
2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1-1,5 msk (15 g) citronsaft
Maränger
1 äggvita
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk frystorkat svartvinbärspulver
Crumble
50 g kallt smör
1 1/2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk Dansukker Mörk Sirap
1 nypa finkornigt salt
1 tsk bakpulver
Svartvinbärsgelé
1/2 dl svartvinbärssaft
1/4 dl vatten
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
Garnering
maränger
crumble
röd harsyra
Instruktioner
Koka upp svarta vinbär i en kastrull. Mixa bären och pressa genom en finmaskig sil så att saften rinner ur. Häll 1/2 dl av vinbärssaften i en skål och spara till gelén.
Koka upp resterande svartvinbärssaft med vispgrädde, gelésocker, vaniljsocker och citronsaft till en pannacotta. Låt koka minst 30 sekunder.
Fördela pannacottan i fyra glas och låt stelna cirka 1-2 timmar i kylskåpet.
Sätt ugnen på 125°C. Vispa ihop äggvita med socker till en seg och luftig massa. Spritsa små toppar med en spritspåse och strö över frystorkat svartvinbärspulver.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1- 1/2 timme, tills de är helt torra.
Gör under tiden crumbles. Mixa alla ingredienser tills degen börjar ta form. Strö ut crumblen på en plåt med bakplåtspapper.
Sänk ugnen till 170°C och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter, rör runt någon gång. Låt kallna.
Gör svartvinbärsgelén. Koka upp svartvinbärssaft, vatten och gelésocker i en kastrull, i minst 30 sekunder. Fördela gelén på toppen av den kalla pannacottan och sätt glasen i kylskåpet tills gelén har stelnat, cirka 1 timme.
Garnera pannacottan precis innan servering, med en matsked crumble, ett par maränger samt färsk röd harsyra.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?