Ingredienser
Syltade plommon
1 liter vatten
7 dl Dansukker Rörsocker Strö
7 dl Dansukker Strösocker
12 röda, fasta plommon
Pannacotta
7 dl grädde
1,75 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 vaniljstång
Miso anglaisé
2 1/2 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl misopasta
4 äggulor
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Maizena
Instruktioner
Syltade plommon
Dela plommonen på mitten, men lämna kärnan kvar och lägg i en behållare med lock.
Koka upp vattnet med 7 dl Rörsocker.
När det kokar, häll det över plommonen, låt svalna och sätt i kylskåp över natten.
Nästa dag häller du upp sockerlagen i en kastrull, tillsätter 1 dl strösocker och kokar upp och häller över plommonen igen. När det svalnat ställer du tillbaka den i kylen. Nästa dag upprepar du proceduren och fortsätter så tills allt strösocker är slut.
Pannacotta
Koka upp grädden med vaniljstången och gelésockret.
Häll upp i valfri form och sätt i kylen tills det stelnat.
Miso anglaisé
Häll mjölk och vispgrädde i en kastrull och koka upp.
Vispa äggulor och Muscovadorörsocker tills det är fluffigt.
Tillsätt Maizena och vispa smeten så du blir av med klumparna.
Häll den varma gräddmjölken över äggblandningen under vispning.
Häll tillbaka smeten till kastrullen och sätt på medelvärme.
Värm upp till 85 grader och ta av från värmen. Rör ner mison och sila sedan.
Förvara i kylen.
Recept Joel Lindqvist
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.