Syltkakor

Klassiska hembakta syltkakor, lika goda som fina. Låt kreativiteten flöda och fyll dem med din favoritsylt.

cirka 30 kakor

50 minuter

Betyg (148 st)

Ingredienser

4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker 
200 g smör 

Valfri sylt

Instruktioner

Arbeta samman vetemjöl, socker och smör till en deg. Rulla små bollar av degen och lägg i små pappersformar. Gör ett litet hål i varje boll och lägg i en klick sylt i hålet. Grädda syltkakorna mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.