Tiramisu-cheesecake

Tiramisu-cheesecake

10 bitar 50 minuter + 3 timmar frystid
Tiramisu, en underbar Italiens dessert. Testa något nytt och gör en tiramisu-cheesecake som är lätt att förbereda och krämigt god.
Tiramisu-cheesecake
Betyg (0st)

Ingredienser

    Botten

    • 50 g smör
    • 100 g savoiardikex

    Kaffe till kex och cheesecake

    • 2 1/2 dl vatten + 2 msk snabbkaffe
    • amaretto, valfritt
    • ca 100 g savoiardikex

    Tiramisukräm

    • 3 ägg
    • 2 dl Dansukker EKO Florsocker
    • 3 msk Dansukker Glykossirap
    • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 400 g mascarpone
    • 2 dl vispgrädde

    Garnering

    • Kakao

    Mixa savoiardikex och tillsätt smält smör. Tryck ut blandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Ställ i frysen.

    Koka vatten och tillsätt snabbkaffe. Låt svalna och tillsätt amaretto, om så önskas. Ställ åt sidan.

    Separera äggen och lägg äggulor och äggvitor i var sin skål. Vispa äggula, florsocker, glykossirap och vaniljsocker poröst. Tillsätt mascarpone och vispa ihop.

    Vispa grädde i en separat skål och blanda ner i smeten, vänd sedan ner 1 msk av kaffet.

    Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i smeten. Häll 1/3 av mascarponekrämen över kexbotten och ställ i frysen 1 timme.

    Ta ut formen ur frysen. Doppa kexen snabbt i kaffet och lägg på cheesecaken. Häll ytterligare 1/3 av krämen över kexen och ställ i frysen en timme.

    Ställ resten av krämen i kylen. Vispa sedan upp den och lägg i en spritspåse med rund tyll. Ta ut kakan och spritsa krämen på toppen. Ställ i frysen en timme.

    Ta ut cheesecaken ur frysen 15 minuter innan servering och pudra över kakao.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;