Botten
Kaffe till kex och cheesecake
Tiramisukräm
Garnering
Mixa savoiardikex och tillsätt smält smör. Tryck ut blandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Ställ i frysen.
Koka vatten och tillsätt snabbkaffe. Låt svalna och tillsätt amaretto, om så önskas. Ställ åt sidan.
Separera äggen och lägg äggulor och äggvitor i var sin skål. Vispa äggula, florsocker, glykossirap och vaniljsocker poröst. Tillsätt mascarpone och vispa ihop.
Vispa grädde i en separat skål och blanda ner i smeten, vänd sedan ner 1 msk av kaffet.
Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i smeten. Häll 1/3 av mascarponekrämen över kexbotten och ställ i frysen 1 timme.
Ta ut formen ur frysen. Doppa kexen snabbt i kaffet och lägg på cheesecaken. Häll ytterligare 1/3 av krämen över kexen och ställ i frysen en timme.
Ställ resten av krämen i kylen. Vispa sedan upp den och lägg i en spritspåse med rund tyll. Ta ut kakan och spritsa krämen på toppen. Ställ i frysen en timme.
Ta ut cheesecaken ur frysen 15 minuter innan servering och pudra över kakao.
Receptet är framtaget av