Ingredienser
1 1/2 dl vatten
1 msk kaffepulver
3 äggvitor
6 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
600 g mascarpone
3 msk vodka
3 msk kaffelikör
24 savoiardikex
1/2 dl kakao
Instruktioner
Koka vatten och blanda med 1 msk kaffepulver. Häll blandningen i en djup tallrik och låt svalna.
Separera äggen och lägg i varsin bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och tillsätt florsocker, lite åt gången. Vispa till ett fast skum och ställ åt sidan.
Vänd ner mascarpone i äggulorna och rör smeten jämn med en ballongvisp, men rör inte för mycket. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
Tillsätt vodka och kaffelikör i kaffet. Doppa hälften av kexen ett i taget, hastigt i kaffet på den sockrade sidan. Placera kexen med den blöta sidan nedåt bredvid varandra i en form, ca 20x20 cm och bred över hälften av smeten. Pudra med kakao.
Upprepa processen men vänta med att täcka tiramisun med kakao. Täck formen med plastfolie och ställ i kylen minst 6 timmar. Pudra på sista lagret kakao precis innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.