Ingredienser
1 dl vatten
4 tsk snabbkaffe
2 ägg
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
250 g mascarpone
2 msk amaretto
ca 100 g savoiardikex
1-2 msk kakao
Instruktioner
Koka vatten och måtta upp 1 dl. Tillsätt snabbkaffe och blanda ut. Häll kaffet på en djup tallrik och låt det svalna.
Separera äggen och lägg äggvitorna i en rostfri bunke och äggulorna en annan bunke. Vispa äggvitorna fasta med hälften av florsockret. Ställ åt sidan.
Vispa äggulor, resten av florsockret och vaniljsocker tjockt och lätt. Tillsätt 3/4 av amaretton och rör ihop. Vänd sedan ner mascarpone och rör smeten jämn. Vänd sist ner äggvitorna.
Blanda resten av amaretton med kaffet. Doppa hälften av kexen en i taget, hastigt i kaffet på den sockrade sidan. Placera kexen med den blöta sidan ned bredvid varandra i en form och häll över hälften av äggsmeten. Pudra med kakao.
Upprepa processen och täck över formen med plastfolie. Ställ i kylen minst 6 timmar eller över natten. Pudra på sista lagret kakao innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.