Toscagrottor

30 stycken

Betyg (45 st)

Ingredienser

200 g smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl

Toscasmet
30 g mandel eller sesamfrön
50 g smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Strösocker
5 tsk vetemjöl
2 msk vispgrädde 

Instruktioner

Arbeta samman ingredienserna till degen. Rulla 30 lika stora kulor som läggs i småkaksformar. Gör en fördjupning i varje kaka. Skålla, skala och hacka mandeln. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen i en kastrull och koka upp. Fördela fyllningen i fördjupningarna på kakorna. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.