Våfflor med kaffesås

4 portioner
Våfflor med kaffesås
Betyg: (20st)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Smör eller margarin till gräddning

Sås

  • 2 dl Dansukker Mörk Sirap
  • 1 dl starkt kaffe
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 msk smör

Börja med såsen. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka tills det är en tjock, simmig sås. Ställ åt sidan och gör i ordning våfflorna.

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt vattnet och vispa tills det är en slät smet. Vispa grädden fast i en annan skål. Vänd ner grädden i smeten. Värm våffeljärnet och pensla det med matfett. Häll på cirka 1 dl smet och grädda våfflorna gyllengula.

Lägg på galler så att de inte mjuknar. Servera våfflorna med såsen och eventuellt med en klick grädde eller glass.

Receptet är framtaget av

Dansukker