Ingredienser
2 äggulor
3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Glykossirap
2 dl vispgrädde
Instruktioner
Vispa äggula, socker och vaniljsocker poröst.
Koka upp mjölk och glykossirap i en kastrull. Häll lite av den varma mjölkblandningen i äggsmeten och rör om. Häll ner resten och rör samman allt.
Häll tillbaka smeten i kastrullen och låt sjuda 6-8 minuter eller till 85°C, smeten får inte koka. Rör om under tiden.
Fyll diskhon med isvatten. Sila glassmeten och häll över i en ren skål och ställ ner den i isvattnet för att svalna av snabbt. Ställ sedan skålen i kylen 1 timme för att stå till sig.
Vispa grädde toppig och blanda ner i glassmeten. Häll smeten i glassmaskinen och kör tills smeten är tjockflytande och krämig. Ställ i frysen.
Utan glassmaskin. Häll smeten i en behållare och ställ i frysen. Ta ut gelaton efter 40 minuter och vispa upp med en elvisp. Upprepa 2-3 gånger. Låt frysa ytterligare 4-5 timmar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.