Varm choklad

De flesta av oss har härliga minnen av varm choklad. Det är lika gott på utflykten som i soffan framför en sprakande brasa. Här hittar du några tips på hur du kan piffa till din varma choklad.

2 koppar

25 minuter

Betyg (12 st)

Ingredienser

100 g mörk choklad
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Valfri smaksättning
2 tsk kanel, malen + 1/2 chili, finhackad

200 g hallon
5-6 cl tequila

Valfri garnering
vispad grädde
minimarshmallows
chokladknappar
Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
malen kardemumma/kanel/kakao

Instruktioner

Finhacka chokladen. Värm mjölk, grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull.

Tillsätt chokladen och valfri smaksättning. Värm upp på medelhög värme och vispa tills chokladen smält.

Häll upp chokladdrycken i två koppar. Toppa med valfri garnering.

Tips: En nypa ljust muscovadorörsocker ger en ännu rundare smak!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.