Ingredienser
Pajdeg
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
1 msk smör eller margarin
1 msk Dansukker Strösocker
1 purjolök i tunna skivor
5 ägg
2 1/2 dl grädde, valfri fetthalt
7 dl riven Västerbottenost
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Sås
1 1/2 dl creme fraiche
100 g löjrom eller annan rom
1 finhackad rödlök
3/4 dl finhackad dill
Instruktioner
Arbeta samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en pajform, cirka 25 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ formen i kylen i 30 minuter. Förgrädda skalet i nedre delen av ugnen i 225 °C i 10 minuter. Smält matfettet och sockret i en stekpanna och fräs purjolöken lätt. Vispa samman ägg och grädde. Tillsätt osten, purjolöken, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, fyllningen skall ha stelnat. Blanda samman creme fraiche, rom, lök och dill och servera till pajen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.