50 g vit choklad
4 dl matlagningsgrädde, 15 %
1–1½ tsk lakritspulver
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Marinerade jordgubbar
250 g jordgubbar
½ dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
¼ citron, gärna obesprutad, pressad saft och rivet skal
2 tsk färsk citrontimjan
Garnering
färsk citrontimjan
En läcker, lättlagad och överraskande god kombination med lakrits, jordgubbe och muscovadorörsocker.
Gör så här
1. Hacka den vita chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull, tillsätt lakritspulvret och vispa ut det.
2. Häll hälften av grädden över den vita chokladen och rör om tills den smälter.
3. Häll resten av grädden i en annan kastrull. Tillsätt gelésocker multi och koka 30 sekunder under omrörning. Häll i chokladgrädden och rör om. Fördela blandningen i fyra dessertglas och ställ att svalna och sedan stelna i kylen, cirka 1 timme.
4. Ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Häll muscovadorörsocker i en skål och tillsätt pressad citronsaft och rivet skal. Krydda med citrontimjan. Vänd ner jordgubbarna och låt dem marinera tills pannacottan har kallnat.
5. Servering: Tryck pannacottan lite åt ena sidan i glaset och fördela marinerade jordgubbar på den andra sidan. Garnera med repad citrontimjan.
Recept Christina Asplund, Göteborg