Ingredienser
50 g vit choklad
4 dl matlagningsgrädde, 15 %
1–1½ tsk lakritspulver
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Marinerade jordgubbar
250 g jordgubbar
½ dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
¼ citron, gärna obesprutad, pressad saft och rivet skal
2 tsk färsk citrontimjan
Garnering
färsk citrontimjan
Instruktioner
En läcker, lättlagad och överraskande god kombination med lakrits, jordgubbe och muscovadorörsocker.
Gör så här
1. Hacka den vita chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull, tillsätt lakritspulvret och vispa ut det.
2. Häll hälften av grädden över den vita chokladen och rör om tills den smälter.
3. Häll resten av grädden i en annan kastrull. Tillsätt gelésocker multi och koka 30 sekunder under omrörning. Häll i chokladgrädden och rör om. Fördela blandningen i fyra dessertglas och ställ att svalna och sedan stelna i kylen, cirka 1 timme.
4. Ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Häll muscovadorörsocker i en skål och tillsätt pressad citronsaft och rivet skal. Krydda med citrontimjan. Vänd ner jordgubbarna och låt dem marinera tills pannacottan har kallnat.
5. Servering: Tryck pannacottan lite åt ena sidan i glaset och fördela marinerade jordgubbar på den andra sidan. Garnera med repad citrontimjan.
Recept Christina Asplund, Göteborg
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.