Vit chokladpannacotta med muscovadomarinerade jordgubbar

Vit chokladpannacotta på gelésocker multi är världens enklaste dessert. Servera pannacottan med muscovadomarinerade jordgubbar. Så gott!

4 portioner

PT55M

1 timme

Betyg (493 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pannacotta
100 g vit choklad
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 dl grädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Marinerade jordgubbar
200 g jordgubbar
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
saften av 1 lime

Instruktioner

Finhacka den vita chokladen och lägg i en bunke.
Blanda samman gelésocker, grädde och vaniljsocker och låt koka i 1/2 minut.
Häll den varma smeten över chokladen och rör om tills smeten är slät.
Häll upp i 4 glas och ställ in i kylskåpet cirka 1 timme för att stelna.
Skölj och skär jordgubbarna i bitar. Lägg i en skål och tillsätt socker och limesaft. Låt stå i cirka 30 minuter så att det får ordentligt med smak.
Vid servering lägg på de marinerade jordgubbarna på pannacottan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.