Vit chokladpannacotta med muscovadomarinerade jordgubbar

Vit chokladpannacotta på gelésocker multi är världens enklaste dessert. Servera pannacottan med muscovadomarinerade jordgubbar. Så gott!

4 portioner

1 timme

Betyg (385 st)

Ingredienser

Pannacotta
100 g vit choklad
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 dl grädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Marinerade jordgubbar
200 g jordgubbar
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
saften av 1 lime

Instruktioner

Finhacka den vita chokladen och lägg i en bunke.
Blanda samman gelésocker, grädde och vaniljsocker och låt koka i 1/2 minut.
Häll den varma smeten över chokladen och rör om tills smeten är slät.
Häll upp i 4 glas och ställ in i kylskåpet cirka 1 timme för att stelna.
Skölj och skär jordgubbarna i bitar. Lägg i en skål och tillsätt socker och limesaft. Låt stå i cirka 30 minuter så att det får ordentligt med smak.
Vid servering lägg på de marinerade jordgubbarna på pannacottan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.