Vitlöksgurka

cirka 1 1/2 kg
Vitlöksgurka
Betyg: (12st)

Ingredienser

15 normal stora Västeråsgurkor eller 30 små
1 gul lök
2 röda chilifrukter
10 vitlöksklyftor

Lag
1/2 l vatten
1 dl ren ättika 24 % eller 2 dl ättiksprit 12 %
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl salt
1 bit färsk pepparrot

Tvätta gurkorna noga. Skala löken. Halvera den och skär den i skivor. Skölj chilin och dela den på längden och ta bort kärnorna. Skala vitlöken. Varva gurkan med lök, vitlök och chili i väl rengjorda burkar.

Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp den. Låt svalna innan den hälls över gurkan. Lägg ett par bitar pepparrot i varje burk. Förslut. Låt stå i 4 veckor före servering. Förvara kallt.

Receptet är framtaget av

Dansukker