Wienerstänger

Wienerstänger eller syltsnittar, en småkaka med hemgjord sylt som toppas med glasyr. Passar alla fikastunder.

45-50 st

PT1H15M
PT0M
Småkakor

75 min

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Sylt
250 g valfria bär eller frukter
125 g Dansukker Syltsocker

Mördeg
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Florsocker
200 g smör, rumstempererat

Glasyr
Dansukker Florsocker
vatten

Instruktioner

Börja med att koka valfri sylt. Rensa och skölj bär och lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker. Låt koka i 3-4 minuter.

Skumma sylten. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara i kylen.

Gör degen till kakorna. Sätt ugnen på 175°C. Arbeta samman ingredienserna till en deg, plasta och lägg i kylen ca 30 min.

Rulla degen till stänger, platta ut och gör en grop i mitten. Lägg sylten längs med gropen och grädda mitt i ugnen ca 12-15 min. Ta ut och skär till snittar. Låt svalna.

Gör glasyr på florsocker och lite vatten, blanda till rätt konsistens. Ringla över kakorna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.