Adventsbröd med apelsin

4 stycken
Adventsbröd med apelsin
Betyg: (4st)

Ingredienser

25 g jäst för söta degar
2 dl kallt vatten
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
2 äggulor
1 dl apelsinmarmelad
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 msk stött anis
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl

Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och de 5 dl vetemjöl och arbeta samman till en deg. Låt jäsa under bakduk i 3 timmar. Tillsätt övriga ingredienser och låt jäsa under duk i ytterligare 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra delar och forma varje del till ett platt, runt bröd. Penslas med vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Du kan göra mönster i bröden om du så vill, med t ex ett pepparkaksmått.

Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler. Ätes ljumna med smör och ost.

Receptet är framtaget av

Dansukker